i år deltar 43 konstnärer, 39 lokala och fyra gästutställare. 13 kyrkor visar sina skatter och berättar om sin konst. Måleri i akvarell, akryl och olja är det vanligaste uttryckssättet men det finns även en hel del andra sätt att uttrycka sig på. Nykomlingen Stuart Mayes visar installation/objekt i sitt hem/ateljé och en annan nykomling Monica Håll arbetar förutom med måleri även med betong.
Flera av utställarna har varit med tidigare. Christina Sigvardsdotter Weiryd och Patrik Holmberg hör till dem liksom veteranen Gustaf Larsson. Andra har efter uppehåll kommit tillbaka som Annika Söderberg som förra återvände med måleri efter att ha visat keramik. Gabriella von Schrowe återkommer även i år efter ett par års lyckosamma år i Vår konst.
Yngst bland utställarna är nykomlingen Emelinda Wigdell. Hon är 18 år och går tredje året på Kunskapsgymnasiet i Västerås på linjen NaturSam.
– Jag har målat i akryl sedan jag var cirka 13 år och är självlärd, säger Emelinda som gärna skulle vilja fortsätta med måleriet men är litet tveksam, eftersom det är svårt att försörja sig på konst Det är farfar Jan Wigdell som inspirerat Emelinda att vara med i Vår konst.
– Jag brukar åka runt och titta på Vår konst tillsammans med honom och farmor, säger Emelinda som ställer ut i Enköpings tätort.
Tolv kyrkor på landsbygden deltar i Vår konst. Vissa är öppna för visningar på påskafton, andra på påskdagen. I Enköping kan man hela påsken besöka den mäktiga 1100-tals kyrkan, Vårfrukyrkan, och delta i visningar av kyrkans textilier påskafton och påskdagen.
Som vanligt börjar konstresan med invigning på Enköpings Museum och Turistinformation, där varje deltagare ställer ut ett smakprov.