Stora artister lockar rekordstor publik till Båtveckan

Nu invigs Båtveckan i Öregrund, som i år har många stora artistnamn i sitt program. "Det är rekord i förköp", säger arrangören Maria Broberg.

Båtveckan i Öregrund lockar totalt cirka 25 000 besökare till båtar, konserter och fest. I år är musikfestivalen späckad med stora artistnamn.

Båtveckan i Öregrund lockar totalt cirka 25 000 besökare till båtar, konserter och fest. I år är musikfestivalen späckad med stora artistnamn.

Foto: Maria Lindblom

Konsert2024-07-27 05:00

E-Type, Peg Parnevik, Tjuvjakt, Uno Svenningsson – och Hooja. Det är minst sagt en stjärnspäckad line-up som Båtveckan erbjuder i år.

– Vi försöker hitta nåt som passar alla, både stora och små, olika genres och olika målgrupper. Vår bokare Patrik Engström har lyckats nå en jättevariation i år, säger Maria Broberg, vd för Strandgruppen som arrangerar musikfestivalen under Båtveckan.

Själv skulle hon beskriva festivalen som "poppig".

– Men så har vi ju lite hiphopinfluenser med Tjuvjakt, lite epadunk med Lia Larsson, lite 90-tal och så vidare.

undefined
Peg Parnevik slog igenom med sin debutsingel "Ain't no saint" 2016. På senare år har hon gjort musik på svenska medverkat i "Så mycket bättre". Hon spelar tillsammans med Estraden fredagen den 2 augusti.
undefined
E-Type spelar den 31 juli. Precis som Stiftelsen, som spelar dagen innan, är han en av de artister som lockar en lite äldre publik.

Gensvaret på artistbokningarna har enligt Maria Broberg varit positivt.

– Det är rekord i förköp och det kommer bli flera slutsålda kvällar. Vi räknar med runt 3 000 besökare i omlopp under varje kväll, men under själva konserten är det ungefär 2 000 som gäller.

Lördagens premiärkväll sålde slut tidigt, trots att artisterna är bland de mindre kända.

– Då spelar Dom första och Soppgirobygget från Norge. Det var en chansningsbokning, och det visade sig vara den starkaste biljettstänkaren för i år. Det är den vi släppte sist och den som sålde slut först.

undefined
Den norrländska musikduon Hooja är årets stora dragplåster. Iklädda mask och med pseudonymerna Hooja och DJ Mårdhund har de gjort sig kända för låtar som "Banan Melon Kiwi & Citron" och "Kommer du ihåg?". De spelar den 1 augusti.
undefined
Under Båtveckans familjedag den 28 juli spelar epadunk-artisten Lia Larsson för de yngsta besökarna.

Totalt är det sex konsertkvällar och en dagskonsert med Lia Larsson på den så kallade familjedagen. På kvällarna gäller 18-årsgräns, förutom när Hooja spelar.

Nytt för festivalen i år är att hantera det nationella väskförbudet.

– Det är klurigt, för vi har ett begränsat område så vi kan inte ha garderob. Men det brukar inte vara jättemycket väskor kvällstid och vi har informerat alla biljettköpare, säger Maria Broberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!