Stjärnkocken är Parksnäckans senaste bokning

Här är Parksnäckans senaste bokning inför sommaren – stjärnkocken Markus Aujalay. Hans uppdrag är att höja nivån på maten som serveras under konsertkvällarna.

Markus Aujalay kommer "hem" till Uppsala och Parksnäckan i sommar. Planen är att höja nivå på maten som serveras.

Markus Aujalay kommer "hem" till Uppsala och Parksnäckan i sommar. Planen är att höja nivå på maten som serveras.

Foto: Evelina Szczesik/KLBR Live

Konsert2022-03-21 06:00

Markus Aujalay är född och uppvuxen i Uppsala och var inte sen att nappa på vännen Jonas Curlings förslag om att göra något gemensamt.

– Det känns kul att få komma hem till Uppsala i sommar och sätta ihop en festivalmeny. Dessutom har jag ett stort musikintresse och gillar att gå på konserter, säger Markus Aujalay.

Exakt vilka rätter som ska serveras före och under konsertkvällarna är inte spikat. Markus Aujalay ser ganska traditionell streetfood framför sig, rätter som går att äta med händerna eller plastbestick – och med åtminstone delar av värdigheten i behåll.

– Det ska finnas olika sorters mat så att alla hittar något de vill ha till en rimlig kostnad. Ska vi servera till exempel korv ska vi hitta en kvalitetskorv och servera den med spännande tillbehör.

Under våren ska han tillsammans med Jonas Curling och Erik Sjölander på arrangören KLBR Live sätta ihop menyn utifrån Parksnäckans förutsättningar.

– Men jag kommer inte att stå och laga mat på konsertkvällarna. Däremot kommer jag nog att vara på plats ganska ofta och hjälpa till om det behövs, säger Markus Aujalay.

Han beskriver sig som allätare när det gäller konserter.

– Det måste inte vara en speciell genre eller artist, bara att gå på en konsert och uppleva musik live är en upplevelse.

Markus Aujalay har fått mängder med priser och utmärkelser. Redan 2004 utsågs han till Årets kock. Han är sedan flera år huvuddomare i TV4:s "Sveriges mästerkock".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!