Intim konsert med Körberg – sång med piano i Saluhallen

Med pianoackompanjemang ger Tommy Körberg två konserter i Uppsala 14 och 15 mars 2025. Han tänker överraska i låtvalet men såklart bjuder han även på "Stad i ljus". "Att sjunga ger mig tröst", säger han.

Tommy Körberg gör två konserter i Saluhallen i mars. Han är vid god hälsa. "Det piper alltid om mig på flygplatser, jag har pacemaker, två hjärtklaffar och metallknä. Det blir mycket mediciner, dosetter är jag väldigt bekant med nu för tiden", säger han.

Tommy Körberg gör två konserter i Saluhallen i mars. Han är vid god hälsa. "Det piper alltid om mig på flygplatser, jag har pacemaker, två hjärtklaffar och metallknä. Det blir mycket mediciner, dosetter är jag väldigt bekant med nu för tiden", säger han.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Konsert2024-10-10 05:00

Nyheten i korthet

  • Tommy Körberg kommer att ge två konserter i Uppsala den 14 och 15 mars, med pianoackompanjemang.
  • Körberg, som gjorde sin teaterdebut i Uppsala 1970, planerar att överraska sin publik med låtval, men kommer även att framföra "Stad i ljus".
  • Efter mer än 200 utsålda föreställningar av musikalen Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm, kommer Körberg göra sin sista föreställning i december och sedan ta rollen som "Bishop of Digne" i Les Miserable.

– Det blir kul att komma tillbaka till Uppsala. Jag gjorde teaterdebut där 1970 i "Värmlänningarna", med välfönat hår och yxa på axeln, säger Tommy Körberg på telefon.

I somras stod han på Parksnäckans scen.

– Det var en fin kväll. Uppsala sjuder av kulturliv och Orphei Drängar finns där.

Kören välkomnade dig till Uppsala genom UNT då de sjöng "Stad i ljus". Såg du det?

– Orphei Drängar?! Nämen gud vadå? Har det legat på en ljudlänk eller? Hörde du? Orphei Drängar sjöng "Stad i ljus" för mig innan jag skulle på Parksnäckan. Det har jag missat helt! 

De sista meningarna riktar Tommy Körberg till sin manager som står i bakgrunden.

– Jag gjorde "Capricen" med Maggan Krook för många år sedan. Det var fruktansvärt roligt! "Hon sjöng kiss me tiger" med en man som sjöng "wow wow wow" till henne. "Det där vill jag gärna repetera igen", sade hon, säger Tommy Körberg med en djup Margareta Krook-stämma och skrattar varmt åt minnet.

undefined
Musikalen "Änglagård" spelas på Oscarsteatern i Stockholm. Där syns bröderna Pettersson, Ivar, spelad av tidigare Uppsala stadsteaterskådisen Gustav Levin och Gottfrid, spelad av Tommy Körberg. 14 december gör Körberg sin sista föreställning och efterträds av Claes Malmberg.

Efter mer än 200 utsålda föreställningar av musikalen "Änglagård" på Oscarsteatern i Stockholm, gör Körberg sin sista föreställning i december. Han har spelat Gottfrid Pettersson, bror till Ivar som spelas av Gustav Levin, tidigare på Uppsala stadsteater. Körberg efterträds av Claes Malmberg. Själv går han över till rollen som ”Bishop of Digne” i "Les Miserable".

– Jag har gjort tre säsonger som Gottfrid och har trivts i rollen mycket bättre än vad jag trodde. Gottfrid är en godmodig man som bär på en stor sorg och hans vemod kan jag känna igen mig i, godmodigheten får man kanske leta lite mer efter. Vemodet har jag sedan barnsben. Jag har alltid fått utlopp för det när jag sjunger, då känner jag mig hel.

"Stad i ljus" spelas som sista låt på krogkvällarna på alla nationer i Uppsala. Då sjunger alla med och skrålar. Förra veckan sjöngs den även på Stockholms nations Oktoberfest – mitt på dagen. 

– Ja, det började i Lund sedan gick det till Linköping och har också spridit sig till krogar. Dörrvakterna får skjutsa ut folk sjungandes "Stad i ljus" vid stängning, säger Tommy Körberg.

Blir du stolt då?

– Ja, det är klart jag blir. Det är gulligt.

undefined
Tommy Körberg kommer till Uppsala i 14 och 15 mars för två intima föreställningar i Saluhallen tillsammans med pianisten Carl Flemsten.

När Tommy Körberg äntrar Hyllan i Saluhallen i mars bjuder han på en bred repertoar med jazzpianisten Carl Flemsten på piano.

– Det blir allt ifrån det folk vill höra till det som folk inte tänkt sig att få höra, sånt som de får bli överraskade av. De vill höra "Stad i ljus" naturligtvis, annars kastar de mat på mig, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!