Häng med och läs med bokcirkeln!

Följ med UNT Kulturs egen bokcirkel som startar nu, samtidigt som projektet Uppsala läser sätter i gång. Boken vi läser heter Simma i mörker.

20 september 2012 10:14

Projektet Uppsala läser
Torsdagen 20 september startar projektet Uppsala läser som vill förvandla Uppsala till en stor bokcirkel. Under 2012 anordnas bokcirklar, författarsamtal, stadsvandringar och andra evenemang med en gemensam bok som utgångspunkt: Uppsalaförfattaren Kjell Erikssons Simma i Mörker. Boken skrevs just för detta ändamål och är en självbiografisk resa som har gått från Ymergatan i Uppsala till Brasilien, från arbete med jord och växtlighet till författande. Uppsala läser inleds med att Kjell Eriksson besöker Stadsbiblioteket där han diskuterar Simma i mörker med Göran Greider, kulturdebattör och chefredaktör för Dala-Demokraten. Under kvällen kan man köpa boken till specialpris.
Läs mer om Uppsala läser på http://www.bibli.se/

Så funkar UNT:s bokcirkel
Bokcirkeln kommer att träffas ett par gånger under oktober och diskutera Kjell Erikssons bok ur olika perspektiv. Samtalen kommer att återges i UNT och på unt.se. Håll utkik! UNT:s Lena Köster leder bokcirkeln.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
UNT