Förglömlig film med snygg yta

En elvaårig liten flicka Ally (Emilie de Ravin) bevittnar mordet på sin egen mamma nere på en tunnelbaneplattform i New York. Tio år senare träffar hon den komplicerade 21-åriga poeten Tyler Hawkins, spelad av den omåttligt populäre Twilight-stjärnan Robert Pattinson, i en (av många) klichéartad scen på universitetet.

12 mars 2010 10:00
Han bjuder ut henne efter ett vad med sin vän Aidan (Tate Ellington) och blir inte helt oväntat förälskad. Både Ally och Tyler har problematiska och invecklade relationer till sina respektive familjer, i synnerhet till deras fäder.

Vad gäller ytan är filmen välgjord och snygg. Det hela börjar också lovande med en spännande inledning. Problemet i Remember Me är att det är alldeles för mycket på gång och allt fler händelser vävs in. Historien spretar åt alla möjliga håll och kanter och det resulterar i ett ganska märkligt drama, där det många gånger är svårt att hänga med i vad regissören egentligen vill säga.

Robert Pattinson gör dock riktigt bra ifrån sig och passar i rollen som den missförstådde rebellen. Aidan, Tylers skojige sidekick och tillika bästa vän, är inte alls särskilt skojig och stundtals faktiskt obekvämt nedvärderande. Övriga stereotypa scener gör sitt till och bidrar till det mossiga och tråkiga intrycket filmen ger. Remember Me är inte minnesvärd, utan i allra högsta grad förglömlig.
Remember Me
Regi: Allen Coulter.
Manus: Will Fetters.
Foto: Jonathan Freeman.
Musik: Marcelo Zarvos.
I rollerna: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund, Pierce Brosnan m fl.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!