Författarna till Bokens dag klara

Två spänningsförfattare, en krönikör, en ledamot i Svenska Akademien och två fackboksförfattare. De här sex gästerna kommer till UNT:s Bokens dag den 28 oktober.

31 augusti 2013 14:15

Bokens dag har arrangerats av UNT sedan 1995, och det är nu andra året evenemanget äger rum på Stadsteatern. Nu är de sex författarnamnen klara, ett program som bjuder på stor bredd, både när det gäller ämnen och genrer. Kjell Espmark, författare och ledamot i Svenska Akademien, gav ut sin första diktsamling 1956. Sedan dess har han hunnit med romansviter och inte minst den uppmärksammade memoarboken Minnena ljuger. Någon vars skrivande tills stor del cirkulerar kring just minnen är Augustprisbelönade Lena Einhorn, känd för bland annat sina böcker om judar under andra världskriget.

Uppsalaforskaren Anna Williams är högaktuell med sin bok om Agnes von Krusenstjärna och likaså är skribenten och krönikören Linda Skugge som ger ut relationsdramat 1989 i september.

Thomas Bodström har med sina spänningsromaner gjort sig en karriär vid sidan av politiken, och han får sällskap av ytterligare en deckarförfattare; Johan Theorin.

Författarna berättar och samtalar om sina författarskap tillsammans med UNT:s kulturchef Lisa Irenius och kulturreportern Lena Köster.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!