Präktigt och harmlöst

Missförstå mig inte - Prom är en skötsam och välgjord film om rediga amerikanska ungdomar med bländande vita leenden. Men saken är den att den just är bara det – skötsam och välgjord. Den saknar både energi, kvickhet och förmåga att underhålla.

19 augusti 2011 08:02

Faktum är att det nog knappt finns att finna ordentligare eller tråkigare tonåringar. Glöm galenskaper och upptåg eller ens fart och fläkt,här finns inte mycket som livar upp stämningen.

Aimee Teegarden spelar den blonda Nova, en ambitiös tonåring som varken gör skolans lärare eller sina föräldrar besvikna. Hon är också ansvarig för att ordna årets bal. _Ett uppdrag hon får dela med skolans bråkstake, den långhåriga motorcykelåkande Jesse som ständigt råkar i klammeri, spelad av Thomas McDonell.

Nova ser fram emot kvällen och hoppas på ett minne för livet, medan Jesse inte kan tänka sig något värre än en töntig bal. Karaktärerna är plastiga och handlingsförloppet precis så förutsägbart som en Disneyfilm för yngre tonåringar förväntas vara. Till och med skolans tuffing visar sig vara en hyvens grabb.Ett harmlöst och oskyldigt verk signerat av Joe Nussbaum.

FILM

Prom
[Kaja2]
Regi: Joe Nussbaum.
Filmstaden
I rollerna: Aimee Teegarden, Thomas McDonell, Danielle Campbell, Yin Chang m.fl.
Manus: Katie Wech.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!