Lekfullt i Sjumilaskogen

Nalle Puhs film: nya äventyr i sjumilaskogen har en skön retrokänsla och allt ser ut som det brukar göra i Sjumilaskogen. Klart sevärt, tycker Miranda Sigander.

21 oktober 2011 06:14

Gänget i Sjumilaskogen är ute på nya äventyr och som så många gånger förr är det Puhs sug efter honung som kickar igång den söta historien. Med lekfullt och lätt handlag presenteras de älskvärda karaktärerna och som vanligt är Nasse gulligast och Kanin roligast i sin frustration över kompisarna som ofta har lite otur när de tänker.

Tack och lov är animationen befriad ifrån 3D och har en skön retrokänsla eftersom det ser ut ungefär som det alltid har gjort i Nalle Puh-filmatiseringar. Här finns också den aktive berättaren som skapar en fiffig metatillvaro när han lotsar oss fram och tillbaka mellan bladen i historiens egen sagobok. Ibland snubblar huvudrollsinnehavarna på bokstäverna och bygger elegant nog stegar av dem när de behöver kunna klättra upp ur djupa gropar.
Även om alla delar av storyn egentligen är välbekanta för inbitna Nalle Puh-fans – att Christoffer Robin försvinner, att Ior tappar sin svans, att Tigger har hybris och att alla är rädda för ett läskigt monster i skogen – är det ändå tillräckligt charmigt genomfört för att man ska förlåta viss omtuggning.
Och jämfört med många av de Nalle Puh-dvd:er som Disney prånglar ut så är denna film sjumilakliv bättre och mer sevärd, både för stora och små.

Nalle Puhs film: nya äventyr i sjumilaskogen
(Winnie the Pooh)
Regi: Stephen Anderson och Don Hall
Spegeln & Filmstaden. Svenska röster: Christian Fex, Charlie Elvegård, Ayla
Kabaca med flera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!