Gröna lyktan mer narr än superhjälte

Hollywoods superhjältefilmer avlöser varandra i en strid ström. Den senaste i raden kommer snabbt att falla i glömska.

29 juli 2011 09:03

Green Lantern försöker vara rolig barnfilm och hård action på en och samma gång. Resultatet blir ett näringsfattigt ingenting.

Hal Jordan (Ryan Reynolds) är en strulig pilot som har gjort det till en sport att fly undan all form av ansvar. Trots sitt slackerliv rekryteras Hal till den intergalaktiska poliskåren Green Lantern Corps. Med kraftringen på fingret blir han en Green Lantern med uppgift att skydda universum från fienden Parralax.

3D-effekterna är magnifika under de få minuter som Hal Jordan besöker planeten Oa för att drillas av medlemmarna i Green Lantern Corps. Njutningen blir dock kortvarig. Större delen av filmen fokuserar på Hals vedermödor på jorden.

Tyvärr känns Ryan Reynolds mer som en narr än en superhjälte.

Relationen till ex-flickvännen Carol Ferris (Blake Lively) är om möjligt ännu fånigare. Blake Livelys främsta uppgift verkar mest bestå i att bära välskräddade dräkter.

Överhuvudtaget blir det svårt att ta filmen på allvar när Parralax, fienden som hotar såväl Oas som jordens fortlevnad, mest påminner om en harmlös, dallrande degklump.

FILM

[Kaja2]
Green Lantern
Regi:
Martin Campbell
Medverkande: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard med flera.
Filmstaden

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!