Tre matglada feelgoodhistorier

Triss i matfeelgood.

Triss i matfeelgood.

Foto:

Feelgood2022-12-30 12:00

Kristina Ahlström (Romanus Selling) Här kommer ett boktips till den som älskar bakverk, kakor och bakning. Hanna Dalman har precis gått igenom en svår period av uppbrott och misströstan, men får nu en chans att ta tag i sin barndomsdröm och hitta tillbaka till sig själv genom sin stora passion – bakning. Hennes son arbetar som kock och föreslår att hon ska driva hans senaste satsning, ett hippt kafé på Södermalm i Stockholm. Kanske, kanske vågar hon börja tro på kärleken igen, men den viktigaste relationen är kanske ändå den hon har till sin golden retriever Sigge. Det här är den första delen i en utlovad serie vid namn "Hannas kakor" som handlar om den 48-åriga bagaren Hanna Dalman. Håll tillgodo!  

Ruth Reichl (Printz Publishing) Billie Breslin börjar jobba som assistent på mattidningen Delicious i New York. Det finns mängder av små delikatessaffärer och restauranger att bevaka, inte minst i Little Italy. Men plötsligt ska tidningen lägga ner. Till en början får hon jobba kvar för att svara på frågor om gamla recept för tidningens läsare. När hon kommer över en samling äldre brev i tidningens receptsamling så verkar hennes arbetssituation lösa sig på ett oväntat sätt. Författaren Ruth Reichl är kock och kokboksförfattare och har skrivit flera böcker om mat tidigare, men Hjärtats skefferi är den enda som ännu kommit ut på svenska. Här får vi läsa om mat och historia i metropolernas metropol. 

Annika Brandt (Joelsgården förlag) Det första tipset kombinerar ett klassiskt feelgoodupplägg med en något oväntad tvist, nämligen förmågan att driva en lanthandel. Anne-Marie flyttar till sin fars gamla torp och får ett erbjudande om att starta upp den gamla lanthandeln i byn Vidsunda. Men en akut ekonomisk situation hotar Ann-Maries verksamhet. Det är inte bara en roman om en entreprenör som försöker få ekonomin att gå ihop – utan också om vänskap som förenande kraft, oväntad kärlek – och matvaror. Boken är baserad på författarens egna erfarenheter av att öppna och driva en lanthandel, vilket hon gjorde år 2012. Det finns redan en planerad uppföljare. Läs om misstänksamma bybor i den här glada romanen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!