"En outhärdlig film"

Kungen av dumhet har gjort det igen. Här är ännu en outhärdlig film av och med Adam Sandler, i regi av Dennis Dugan (You don’t Mess with the Zohans, Happy
Gilmore).

20 augusti 2010 09:02

Humorlösa Grown Ups är ett slarvigt hastverk utan story med ett gäng mansbebisar och det kan inte hjälpas att man funderar över vilka som roas av den inkompetente Sandlers outvecklade så kallade humor. Han är typen som fortsätter att skämta långt efter att alla andra slutat skratta. Om det här ska föreställa typiska amerikanska män i 40-årsåldern, så kan vi verkligen tala om en manlighet i kris.

Här har Sandler i alla fall dragit ihop sitt gamla gäng från Saturday Night Live (Schneider, Spade och Rock). I filmen spelar de ett basketlag från grundskolan som återförenas 30 år senare för att ta farväl av deras avlidne baskettränare ”Buzzer”. De spenderar sedan helgen i ett strandhus och med sig har de sina respektive familjer.

Sedan händer ingenting. Familjerna umgås och männen vältrar sig i nostalgi. Manuset består av obekväma och förnedrande (främst mot olika etniciteter, överviktiga och kvinnor) one-liners som borde få även den mest magstarke att sätta i halsen. Frågan är vilket som är mest tragiskt, Sandlers idé om en manlig medelålderskris eller det faktum att den här filmen ens gjordes?

Grown Ups

Regi: Dennis Dugan.
Filmstaden.
Manus: Adam Sandler & Fred Wolf.
Foto: Theo van de Sande.
Musik: Rupert Gregson-Williams.
I rollerna: Adam Sandler, Kevin James, David Spade, Chris Rock, Rob Schneider m fl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Dahlin