Dags att rösta på månadens kulturprofil

Fyra starka personligheter, två kvinnor och två män, har nominerats av kulturredaktionen som september månads kandidater. Rösta till och med fredag!

2 oktober 2013 11:04

De fyra nominerade har med engagemang och fantasi hjälpt till med att göra Uppsala till en spännande kulturstad den senaste månaden. Och de nominerade är:

För Uppsala kulturnatt
Sofie Blomgren, årets kulturnattsgeneral, navigerade framgångsrikt den 25-årsjubilerande Kulturnatten i Uppsala 14 september och nomineras därför. Att hantera logistik för rekordartade över 700 programpunkter under en enda dag och natt i Uppsala måtte vara en bragd. I Uppsalas kulturtätaste evenemang är det bredden som är styrkan. Det krävs något särkilt av en person som ser till att alla kulturutövares muskler kommer till sin rätt.

För Indiska kulturfestivalen
Eva Källander, arrangör av den indiska kulturfestivalen Incredible India, nomineras för att ha fört fläktar av flera indiska kulturyttringar till Uppsala. Den indiska filmens 100-årsjubileum uppmärksammades särskilt i år, både med en filmfestival på Slottsbiografen och med en färgsprakande föreställning med Bollywooddans på Svandammshallarna. Författarsamtal och marionetteater bidrog till att visa indisk kulturs många uttryck.

För seriealbumet 1000 ögon: Fylgia
Daniel Thollin och Jonas Anderson har skapat det femte seriealbumet i sviten 1000 ögon: Fylgia. denna gång har det fått texthjälp av Anders Björkelid. Serieromansviten som utspelas i Uppsala blir bara bättre och bättre. Seriemakarna åstadkommer resta nackhår hos läsaren med sin skräck hämtad från akademiska kretsar.

Röstningen är avslutad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!