Charmigt och med ärligt uppsåt

I vissa stunder är denna romantiska komedi ohjälpligt töntig. Men Emma Dahlin har låtit sig underhållas av en bagatell med ärligt uppsåt.

17 juni 2010 10:12

Kirk Kettner (Jay Baruchel) arbetar på en flygplats när han en dag träffar den vackra Molly (Alice Eve). Medan de andra männen suktar och dreglar är han den ende som lyckas föra en normal konversation med henne. Hon glömmer sin mobiltelefon i säkerhetskontrollen och Kirk är den som hittar den. De bestämmer sig för att mötas upp på en hockeymatch, så att Kirk kan lämna tillbaka telefonen. Det visar sig då att Molly är intresserad av Kirk, något han har svårt att finna trovärdigt.

Han är nämligen en tanig, ranglig yngling utan större framgång hos tjejer. Hon är det snyggaste han har sett och hans kompisar har ingen aning om vad en tjej som Molly ser hos en kille som Kirk.

Visst har I min vildaste fantasi humor som är under bältet och många gånger är den ohjälpligt töntig, men det finns inget ont i den här filmen och den har ett ärligt uppsåt. Upplägget är välbekant, vi har till exempel stött på det i Can’t Buy Me Love. Här fungerar det faktiskt hyfsat och filmen bjuder trots allt på en del skratt. Karaktärerna är charmiga och lätta att tycka om.

Samtliga inblandade är engagerade och Jim Field Smith, som är nykomling i sammanhanget, får det att fungera bäst när vi träffar Kirk och hans kompisar i deras arbete på flygplatsen. Vi har den gifte och knubbige Devon (Nate Torrence), snyggingen Jack (Mike Vogel) som har lite mer erfarenhet vad gäller tjejer än de övriga i gänget och, inte att förglömma, den skojfriske Stainer (T.J. Miller). Tillräckligt underhållande är det i alla fall.

 

I min vildaste fantasi
(She's out of my league)
Regi: Jim Field Smith.
Manus: Sean Anders & John Morris.
Foto: Jim Denault.
Musik: Michael Andrews.
I rollerna: Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Krysten Ritter m.fl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Dahlin