Bokdebuterande kommunalråd

Mohamad Hassan (FP) är kommunalrådet som länge funderat på att skriva en bok om sin uppväxt. I maj kommer den självbiografiska "Från Röda huset till Stadshuset".

16 april 2014 15:25

Hur länge har du funderat på att skriva en bok?

– Under lång tid, säkert i tio år. Men nu är det valår, alla är intresserade av politiker och jag tycker att det är bra om man får veta vem det är man röstar på.

Vad handlar "Från Röda huset till Stadshuset" om då?

– Om min uppväxt i Libanon under kriget och om mina två resor: dels resan till Sverige men också min yrkesmässiga resa som tagit mig till Stadshuset i Uppsala. Den handlar om människorna jag levde bland i det röda huset i de judiska kvarteren i Beirut, hur goda relationer alla hade oavsett religion. Tills kriget kom.

Hur fick du kontakt med din medförfattare Ulf Broberg?

– Honom träffade jag vid invigningen av Fadimes minnesplats och det är han som skrivit boken om Fadime, "Du ska dö". Efter att jag lärt känna honom sa jag att jag har en intressant berättelse men inte tiden till att skriva den. Men det hade han!

Har du fler bokplaner framöver?

– Det finns två andra projekt jag skulle vilja genomföra. Ett är att skriva mer om det röda huset. Ett annat är att resa med min pappa till platserna där han växte upp och skildra det i en berättelse om nutid och historia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!