De programpunkter som UKK själva håller i kommer att bli av, men med en begränsad publik. Programmet släpps med kortare framförhållning och för en månad i taget. Den 21 augusti släpps septembers program. Där ingår bland annat A la Maud, och Carte blanche. På Kulturnatten, 12 september, som i år görs digitalt, har UKK ändå några mindre inslag på plats, som till exempel Jazzhörnan.
UKK stängde i slutet av mars och det har fått ekonomiska konsekvenser för verksamheten, enligt Henrik Lillsjö som tillträdde tjänsten som vd och konstnärlig ledare 18 maj, mitt i en härjande pandemi. Han säger att ledningen fått vidta en rad åtgärder för att hantera de ekonomiska konsekvenserna. Den största åtgärden har varit och är att majoriteten av de cirka 65 anställda är helt eller delvis permitterade.
– Det är otroligt tufft att bedriva en verksamhet utan intäkter även om vi har fått olika former av omställningstöd. Vi har fått dra ner på de kostnader som gått att dra ner på. Det är bara vissa personer i ledningen och av dem som arbetar med underhållning av själva huset, som varit i tjänst, säger Henrik Lillsjö.
UKK:s ledning ansöker om fortsatta permitteringar under hösten i någon form. I vilken omfattning och för vilken tidsperiod vill Lillsjö inte gå in på, av hänsyn till personalen.
Vissa delar av UKK:s evenemang sker genom inhyrda arrangörer som vill vänta in i det längsta med att ställa in planerade konserter och föreställningar. Av den anledningen står programpunkter som till exempel Pernilla Wahlgren och Magnus Betnér som bokningsbara på UKK:s hemsida.
Kan jag köpa biljetter till exempel till Ane Brun, 16 oktober, och räkna med en coronasäker konsert?
– Vår hållning är att vi inte kommer genomföra arrangemang med fler än 50 personer så länge den begränsningen ligger.
Får jag pengarna tillbaka om inte konserten blir av?
– Ja. Vi följer Konsumverketverkets regler, säger Henrik Lillsjö.