"Vi vill inte stå i skamvrån"

Humorduon Motherfuckers som består av Anneli Abrahamsson och Malin Appeltofft skämtar om att bli för gammal redan vid 40. På söndag ger de showen ”Det är aldrig för sent att bli olämplig” på Reginateatern.

16 september 2016 20:05

Är ni olämpliga?

– Ja, det är inte svårt. Är man kvinna som fyllt 45 år krävs inte mycket för att man ska ses som olämpligt. Ett rött läppstift eller att man skrattar högt räcker gott och väl. Eller att man inte säljer korv på handbollsmatcher. Att man inte enbart lever för barnen och deras aktiviteter, säger Anneli Abrahamsson.

Hur är det att vara kvinna över 45?

– Det är helt uppenbart att det hände något när vi fyllde 45 år. Då blev vi i någon mån ointressanta, i en allmän mening är man inte längre attraktiv, inte knullbar, säger Malin Appeltofft.

– Det är då man blir osynliggjord, försvinner in i tapeten och tar man sig ton riskerar man att ses som en ragata, säger Anneli Abrahamsson.

Finns det fler saker som kvinnor bör undvika enligt normen?

– Att ragga och öppet visa att man är tillgänglig. Möjligtvis får kvinnor över 40 nätdejta, det märks ju inte offentligt.

Varför gör ni den här showen?

– Under flera år har vi pratat om att åldras och att det handlar om könsroller, både självpåtagna och sådana vi får av omgivningen. Och vi har insett att det kan kännas pinsamt att prata om att man blivit osynlig, så vi vill ta den näsduken, slå ett slag för medelålders kvinnor och inspirera dem att inte vara så beskedliga utan snarare olämpliga och leva sina liv som de vill.

Varför är det en bra idé?

– För mig handlar det om att ta makten över mig själv och inte låta mig förpassas till en skamvrå. För vi har inte dött än? Jag tror inte det, säger Anneli Abrahamsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!