Vem är den egentliga vinnaren i Let's Dance?

Let's Dance har alltid varit männens arena. Att det var två killar på scen på fredagskvällens final är föga förvånande.

1 juni 2018 23:54

Bara en gång har finalen varit mellan två kvinnliga artister. 2016 segrade sångerskan Elisa Lindström över Bianca Wahlgren Ingrosso. Men den här gången handlar det om jojkaren Jon Henrik Fjällgren och parodiartisten Daniel Norberg. I finalen målas duon ut som varandras motsatser. Jon Henrik Fjällgren och hans danspartner Katja Luján Engelholm spelar på de djupa känslorna. Uppsalas Daniel Norberg är en buspojke som skuttar fram med danspartnern Maria Zimmerman.

De båda danskombattanterna är artiga och vänliga. De väljer danser till varandra som ska vara roliga för motståndaren.

I finalisternas shownummer tar Jon Henrik fram sina kampsportskunskaper. Men hans intensiva blick försvinner. Han går in i dansen. I Daniel Norbergs showdansnummer hörs inklippta juryrösterna under Movits! “Äppelknyckarjazz”. Det blir irriterade satirisk, men dansen sitter.

När jurymedlemmen Ann Wilson, på skämt, visar en etta i betyg blir det klurigt för tv-teknikerna. Under ett tag verkar det som att en 10-poängare från Tony Irving också försvann. Men Daniel Norberg får högst betyg av juryn. Publikens favorit är dock en annan och därmed blir Jon Henrik Fjällgren årets Let’s Dance vinnare. Och jag som trodde att Uppsalas “glädjespridare” skulle ta hem det här.

Fast när det kommer till kritan, vem är den egentliga vinnaren? Är det artisterna som slitit några månader – eller proffsdansarna som lyckas få dem att utvecklas? Katja Luján Engelholm, du förtjänar segerpokalen!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Matilda Nilsson