Uppsalas punkfestival växer

För tredje året blir det punkfestival i Uppsala. Evenemanget äger rum på Parksnäckan 17 augusti, men har både för- och efterfest.

14 augusti 2019 16:00

– Det är så lättsamt och kul med punk! För mig är det lite nostalgi också, jag spelade i punkband som 14-åring på 1990-talet, i Mist of Avalon här i Uppsala, säger Erik Sjölander, som arrangerar punkfestivalen tillsammans med Brink & Berger i Parksnäckan.

Annars är han artistbokare på Katalin och under vinterhalvåret har ett och annat punkband funnits bland alla de övriga musikarrangemangen där.

Erik Sjölander menar att evenemanget på Parksnäckan är rena familjefesten och att den saknar åldersgräns åt något håll. De medverkande banden är i alla åldrar och i publiken brukar numera vuxna punkare ha med sig sina barn. De yngsta medverkande, Uppsalabandet Borgerlig begravning, är i åldrarna 10 - 16 år. Medan veteranerna Asta Kask har rötter ända tillbaka till 1978, det årtionde som punkmusiken fick fäste som ruffig motreaktion till den tidens polerade glamrock.

– I år har vi utvidgat festivalen lite. Det blir förfest på Katalin kvällen före och efter Parksnäckanspelningarna på lördagskvällen har vi en efterfest med bandet Always War på Level som är gratis.

På förfesten på Katalin 16 augusti, spelar punkveteranerna Asta Kask, Västerbron och Världen Brinner. I Parksnäckan framträder Satanic Surfers, Lastkaj 14, Gamla Pengar,Twin Pigs, samt Uppsalabanden Björnarna, och Borgerlig Begravning.

– Publiken verkar gilla festivalen, vi har sålt betydligt bättre i år än tidigare. Vi har också med fler band än vad som var tänkt från början, säger Erik Sjölander.

– Vi får se hur alla hinner spela i Parksnäckan på lördagen innan festivalen slutar vid 22.00. Det blir nog en minifestival i rykande tempo!

.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Sigroth-Lambe