– Det var i höstas som vi blev kontaktade av Big Stir Records i Los Angeles. Nu har vi skrivit kontrakt, det är så man får nypa sig i armen, säger Marcus Segersvärd, bandets trummis.

Avtalet innebär att ”Everest”, som hittills bara släppts digitalt och på vinyl, i april kommer ut i USA på en cd med ytterligare tre spår. Det rör sig om nyskrivna och helt nyinspelade låtar som kommer att släppas separat i Europa. Samtidigt står det klart att In Deed kommande höst åker över till USA:s västkust för att göra fyra spelningar. Då följer också bandets livemusiker, Jens Siilakka på bas och Johan Helander (keyboard/gitarr), med.

Hösten 2017 gjorde sångerskan Linda Karlsberg, trummisen Marcus Segersvärd och gitarristen Richard Öhrn i In Deed comeback efter många års törnrosasömn. Albumet ”Everest”, uppföljaren till 2001 års debutplatta ”At 4 000 metres”, släpptes på Uppsalaetiketten Open Mind Records efter 16 år av närmast total radiotystnad. Det blev två Englandsturnéer under 2018 men även en spelning på hemmaplan. I november var In Deed en av tre akter på Katalins Open Mind-kväll.

Och indierock-trion har fler anledningar att fira. Nyligen hamnade ”Everest” högt upp på en prestigefylld lista.

– Vi kom tvåa på musikjournalisten och IPO-festivalgeneralen David Bashs lista över 2018 års bästa album, berättar Marcus Segersvärd.

Dessutom ska bandet i likhet med i fjol spela på legendariska The Cavern Club i Liverpool i maj.