Ny bar för vinintresserade

Vinbaren på Drottninggatan har slagit upp portarna. Hit kan man komma för att smaka på många olika viner.

25 maj 2015 14:19

I lokalerna som tidigare härbärgerade Konichiwa Sushi på Drottninggatan har nu Vinbaren slagit upp portarna. Precis som namnet antyder är det vin som står på menyn.

– Vi har runt 100 viner på flaska, 22 på glas och så har vi provglas på 5 centiliter så att man också ska kunna få smaka på många olika viner, säger Frida Winters, ansvarig för Vinbaren.

Tanken är att det ska finnas någonting för alla och att priserna därför inte ska ligga i överkant. Ett glas kostar mellan 76 och 139 kronor, medan det mindre provglaset ska kosta max 45 kronor.

Till drycken kan man äta olika smörrebröd, charkuterier och ostar som passar till.

– Man kan exempelvis beställa in tre olika smörrebröd och få ett vin som passar till alla tre, eller olika viner till dem alla. Man kan också beställa ost eller charkuterier efter vikt, säger Frida Winters.

Vinbaren, som ägs av samma bolag som driver Terassen, öppnade fredagen 22 maj. Redan första helgen var det ett bra tryck på de 25 platserna. Frida Winters som själv håller på att utbilda sig till sommelier i Stockholm tror att öppningen av Vinbaren ligger rätt i tiden.

– Det behövdes en vinbar i stan. Intresset för och kunskapen om vin har ökat. Man märkte det redan förra helgen, folk var väldigt nyfikna och ville lära sig mer. Vissa kan också redan jättemycket, säger hon.

Vinbaren

Drottninggatan 1

Har 100 viner att välja bland. 10 vita och 12 röda finns på glas. På helgerna öppnar de även upp andra viner till försäljning på glas.

Serverar smörrebröd, charkuterier och ost.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!