– Öppna en flaska bubbel!
Anne Landing har precis kommit ut från bageriet. Hon ler stort och borstar av mjölet från förklädet. Kökschefen och Matilda Landing tar fram en flaska och två glas, och de skålar för vinsten. För fjärde (!) året i rad får familjen Landings kafé Güntherska Guldkajan för Årets kafé.
– Det här är jättekul, säger ägaren Anne Landing.
Efter så många vinster i rad var oddsen helt klart på deras sida. Trots det räknade de inte med att ta hem det även i år.
– Nej, det är absolut inte så att vi går och väntar på det direkt, säger Matilda Landing.
När UNT Helg kommer på besök är det årets mest hektiska dag för Güntherska – fettisdagen. 8000 semlor i olika former ska tillverkas på löpande band. "Vi har gjort ungefär 4000", säger en av bagarna bakom disken och fortsätter förbereda semmelwrapsen.
Delar av inredningen på Güntherska nyligen bytts ut och de planerar att sätta in mattor och gardiner för att dämpa ljudnivån. I framtiden har de även planer på utökade öppettider på kvällarna och livemusik under våren och sommaren.
Vad är det som gör att ni går hem, tror du?
– Vi gör allt från grunden, till och med sylten kokas i vårt eget kök. Det är ovanligt i Uppsala, säger hon.
Diplomet för årets Guldkaja ska sättas på deras egen "Hall of fame" där alla diplom hänger på rad.
– Men vi har många fler väggar, så vi kan gärna fortsätta vinna, säger Anne Landning och skrattar.