"Bästa spelningen hittills"

På fredagen klockan 21 ställde sig den folkkära artisten Ulf Lundell på Skogsvallens scen i Östervåla.

31 juli 2015 20:24

UNT:s Stefan Warnqvist rapporterade direkt från platsen.

23.47

Den som hoppats få höra "Öppna landskap" blev möjligen besviken då den inte spelades. Kvällens sista extranummer blev istället, kanske lite överraskande, låten "Rått och romantiskt", som blev en riktig höjdpunkt. Den förtjänar att bli ett stående inslag på kommande konserter.

Undertecknad har sett Lundell många gånger tidigare, och kvällens spelning var utan tvivel den bästa hittills.

23.21

Lundell har radat upp klassiker efter klassiker denna kväll. Ordinarie set avslutades med "Kär och galen", en stor publikfavorit där nästan alla sjunger med. Det har varit sparsmakat med låtar från senare års skivor men Lundell och hans musiker har gett de gamla favoriterna så mycket ny energi och relevans att de fortsätter att förtjäna sina platser på låtlistan.

22.28

"Jag känner att jag måste slänga in en låt som inte står på listan ... det var så fint i Lysekil" säger Lundell och bjuder sedan på en sprudlande version av "När jag kysser havet". Och just spelglädje kännetecknar den här konserten. Efter alla år på turnevägarna vore det inte konstigt om Lundell själv tröttnat på att åka landet runt, men han ser ut att stortrivas och att låtarna verkligen betyder mycket för honom fortfarande.

21.33

Efter några rockiga låtar har Lundell hängt av sig sin vita elgitarr och tagit fram en akustisk. Klassikerna "Nästan ditt namn" och "Snön faller och vi med den" skulle kunna vara uttjatade, men ikväll känns de fräscha som vore de helt nya. En stor eloge måste gå till ljudteknikern som hittills har gjort ett förstklassigt jobb!

21.05

Det har hunnit gå 40 år sedan Ulf Lundell skivdebuterade. När han nu är ute på jubileumsturne är publikintresset som alltid stort. Ikväll spelar han på Skogsvallen i Östervåla några mil norr om Uppsala. Jublet är stort när han inleder med en relativt ny låt, Omaha.

LÄS MER: Lundells djävlar och försvarstal

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!