Tredje gången gillt

Det är dags för Uppsalabandet Cabinets att släppa sitt tredje album. Releasen av ”Dimwits & Fools” firas med en spelning på Konserthuset på lördag 21 maj.

18 maj 1916 15:19

¬ Det ska bli roligt att testa de nya låtarna, både på skivan och inför publik. Man vet ju aldrig riktigt hur de tas emot, säger Anders Eriksson när vi träffas på ett fik i staden.

¬ Vi har ju hållit på med låtarna ett längre tag, men hur bra är de? Det vet man inte förrän man får respons.

Bandet har funnits sedan 2013 och medlemmarna är förutom Anders Eriksson på sång, gitarr och mandolin Martin Elovsson på samma saker, basisten Gustav Johansson samt trummisen Sam Taub. Från början var inriktningen mer mot americana, typ The Band och liknande, men på nya albumet är det mer 60-talspop och soulkrydda.

Eriskson och Elovsson skriver det mesta av materialet.

-Från början gjorde vi låtar ihop men nu har det mer och mer blivit att vi gör det var och en för sig, och sedan arrar vi det hela med bandet.

Influenserna går ofta tillbaka till mästarna i genren, The Beatles.

¬De håller så bra än idag, inget band har den bredden som de hade.

Nya albumet är inspelat tillsammans med Nisse Björn i hans studio där Anders Eriksson tycker att man lyckats bra med att få till den där livekänslan som man vill ha. ”Dimwits & Fools” släpps på de vanliga streamingkanalern och på cd.

¬ Albumtiteln syftar på när man är i ”det rosa rummet” som förälskad, man kan bli lite tokig då.

Efter spelningen i Sal C på Konserthuset på lördag väntar bland annat framträdande på ”Musik vid Dalälven” i Östa tillsammans med bland andra Väsen, Ale Möller Trio och Among Lynx.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn G Stenberg