Teater, show och kortfilm

14 september 2019 11:00

Böckernas magi

12.00 Interaktiv teater om böcker låter som en kul kombo. Improgruppen Teater Prego och Gottsunda dans & teater gör publiken delaktig i upplevelsen. Evenemanget riktar sig till alla från tre år. Biljetter hämtas samma dag på barnavdelningen. Ges även 16.00.

Bollywood

17.00 Indien intar Linnéträdgården under en dryg timme! Först med sång med Uppsala Indian Choir. Sedan blir det ren och förmodligen färgsprakande Bollywoodshow med dans ledd av professionella dansaren Jalpari.

Dans

18.00 Uppsalas många dansskolor har utbildat många som försörjer sig på dans idag. Blivande proffsdansare kan säkert ses i Uppsala dansakademis föreställning "Våra unga är vår framtid". Den ges varje halvtimme fram till 21.00. Alldeles efter Uppsala skräpkör har tystnat på samma plats.

Kortfilm

00.00 Underbart är kort, inte minst på Kulturnatten. Uppsala kortfilmfestival visar favoriter från alla möjliga delar av världen. Programmet ges även kl 01.00. Även Fyrisbiografen har ett kortfilmsmaraton kl 16.00 och 20.15. Och Slottsbiografen visar som vanligt stumfilm till levande musik från kl 17 och hela kvällen.

Ljus

14.00. Konstmuseet tycker att vi inte ska förbanna höstmörkret utan tända ljus i stället. De inleder på eftermiddagen med livepodden "Tonträff för konst" som ska behandla just ljus i konst inredning och fysik. Kvällen rundas av kl 20.00 med en musikalisk hyllning till instrumentskulpturen Itten-Bahaus-Ritus med performance av Hasse Bruniusson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Sigroth-Lambe