Släpper skitigare rock på engelska

Pelle Lundblad & Steam Mill County Band släppet den 11 augusti släpper sitt tredje album, "Made in Tobo". Skivan har ett skitigare och proffsigare sound än tidigare, berättar Pelle Lundblad.

7 augusti 2017 08:19

Hur kom ni fram till "Made in Tobo"?

– Det här är vår tredje skiva och första gången vi valt att ta in en riktig producent, Markus Miljand. Han tycke att vi skulle spela in plattan på gamla Folkan i Tobo, så vi bodde där en helg i maj och spelade in. Då såg jag några som hade T-shirts med texten "Made in Tobo" och så bytte vi namn på plattan.

Hur beskriver du innehållet?

- Vi spelar ju countryrock, med betoning på rock. Det är lite tuffare låtar och musikaliskt skulle jag säga att det är en blanding av Neil Young, Eagles och Beach Boys.

Det är er första skiva på engelska, varför?

– Jag har alltid skrivit på engelska och känt att det funnits ett ax länge för de här låtarna. Nu var det helt enkelt dags att göra en platta.

Förutom språket, hur skiljer sig skivan från era tidigare?

– De flesta låtarna på den här skivan är lite hårdare och lite skitigare. Producenten Markus har gjort ett bra jobb med att "skita ner den" och vi står ju och rockar i den där stora salen på Folkets hus i Tobo. Det blir en härlig livekänsla. Vi hoppas på att få komma ut på många ställen under hösten och också framföra den live.

Hallå där

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nicklas Kihlberg