I juli är det inte mycket folk i rörelse på Campus Engelska parken. La Cappella repar dock på Institutionen för musikvetenskap varje måndagskväll oavsett årstid. Uppslutningen är begränsad men ett tiotal har dykt upp för hårdträning inför European Choir Games i Göteborg som börjar 3 augusti.

– Allt som allt är vi 40 personer. Många har varit med länge, en av oss sedan starten 1986, säger körmedlemmen Åsa Stenberg.

La Cappella grundades av Robert Sund för att han saknade en damkör på hög nivå i Uppsala. I dag heter den konstnärlige ledaren och dirigenten Tony Margeta. La Cappellas repertoar har tyngdpunkt mot klassiska verk.

– Vi sjunger stycken ur de flesta genrer, vi är ganska breda, säger Åsa Stenberg.

Inför tävlingen är de i första hand förväntansfulla. Flertalet medlemmar är rutinerade vad gäller att tävla i körsång och de tycker det ska bli intressant att få en professionell bedömning av sitt framträdande. Juryn baserar poängsättningen på bland annat klang och konstnärligt uttryck och hur väl körerna följer noter. Tävlingen är också ett uppskattat tillfälle att träffa körsångare från hela världen, få nya vänner och inspireras av varandra.

– Om vi dessutom skulle vinna har vi förstås inga problem med det, säger Lotta Wall och skrattar.

Dagen innan tävlingarna i Göteborg börjar, 2 augusti, ger La Cappella en uppladdningskonsert i Sankt Pers kyrka. Innan jag går stämmer de närvarande upp i ”Kristallen den fina”.