En efter en står deltagarna från senaste säsongen av TV4:s långkörare "Så mycket bättre" på konserthusets stora scen. Efter 70-talisten Moneybrothers och 50-talisten Unos stundtals inspirerade men något ojämna insatser är turen på lördagskvällen kommen till 90-talisten Sabina Ddumba.

Hon väljer att inleda med sin högst personliga version av Eric Saades "Manboy" stående längst fram på scenen med ett tunt flor som skiljer henne från musiker och kör – allt ljus på 24-åringen från Fisksätra i södra Stockholm med ett förflutet i hyllade Tensta Gospel Choir.

Hon följer upp med öppningsspåret "Time" från debutalbumet "Homeward Bound". Då faller floret och det tajta fyrmannabandet och den tre personer röststarka kören uppenbarar sig – liksom det snyggt uppbyggda scenrummet med massor av tyg. Lägg därtill en smakfull ljussättning och Sabina Ddumba får en perfekt inramning för en konsert som måste beskrivas som nära nog helgjuten. Hennes mix av r&b, pop och disco biter bra även om ett konserthus med sittande publik kanske inte är helt idealiskt.

Artikelbild

| Inspirerad. Sabina Ddumba fick i gång lite allsång mot slutet av konserten på UKK.

Låtkatalogen är ännu inte särskilt omfattande, men hon har det starka debutalbumet att luta sig mot och förstås ett knippe "Så mycket bättre"-tolkningar, varav några däremot inte håller samma kvalitet. I några av de lite tafatta mellansnacken återkommer hon till veckan på Gotland förra sommaren och beskriver Kikki Danielsson som dansbandsvärldens Beyoncé.

Faktum är att det endast är i mellanrummet mellan låtarna som Sabina Ddumba visar att hon är ganska färsk som artist. Då känns hon inte lika självklar i uttrycket som när hon tar ton. I övrigt imponerar den snart 24-åriga artisten stort från start till mål. Rösten är förstås hennes största tillgång – dov och mörk i grundläget samtidigt som hon klarar att ta de högsta tonerna. Hon håller igen när så krävs och tar i från tårna utan att det känns pressat eller onaturligt.

Höjdpunkterna är flera. "Not too young" levereras i en snygg förpackning där den snygga melodin får ett ytterligare lyft live tack vare det tajta band och den följsamma kör hon har i ryggen. "Scarred for life" och versionen av Uno Svenningssons "Vågorna" är andra toppar.

Sabina Ddumba fick pris som Årets nykomling på P3 Guld-galan så sent som 2016. Att hon på bara två år är på väg att bli en fullfjädrad artist är verkligen inte illa.