Pop & rock Baskery & Bror Gunnar Jansson

Katalin

6/4 Systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson i Baskery har attityden och utlevelsen som ett punkband även om de också kan sänka tempot och bli mer stämningsfulla. Själva kallar de sin musik för "killbilly" eller "mud-country". Den här gången har de sällskap av "enpersonsorkestern" Bror Gunnar Jansson, en garant för mörk, murrig och oslipad blues.

Miss Li

Katalin

13/4 En av den svenska popens största scenpersonligheter kommer till Uppsala under den pågående vårturnén. I bagaget har hon framför allt låtarna från fjolårets album "A woman´s guide to survival". Men efter drygt tio år i svängen har hon ett flertal äss att spela ut, både eget material och covers som Pughs "Här kommer natten" och Olle Ljungström "Nåt för dom som väntar".

Loney Dear

Konserthuset i Uppsala

14/4 Med sin ljusa och känslosamma röst inuti luftiga kompositioner har Loney Dear, alias Emil Svanängen, hittat ett uttryck som han är ganska ensam om i det svenska musiklivet. Det är pretentiös musik men med täckning för de höga ambitionerna. Loney Dears produktioner är ofta storvulna och innehåller vackra kontraster mellan ljus och mörker. Möjligen finns chansen denna lördagskväll i UKK att få höra hans snygga tolkning av Depeche Modes "Enjoy the silence".

Ebbot Lundberg

Katalin

20/4 Den numera folkkäre Ebbot Lundberg har spelat på Katalin många gånger de senaste decennierna. Den här gången har han med sig The Indigo Children som fungerade som husband i tv-programmet "Ebbots ark" i SVT i fjol. En inspirerad och kaftanskrudad Ebbot brukar inte göra publiken besviken. I likhet med Miss Li kan han förväntas blanda eget material med sköna covers som den Beatlesinfluerade versionen av Lordes "Royals".