Jazz och klassiskt Bachfestival

Uppsala konsert och kongress

2–4/2 Konserthusets ambitiösa Bach-program nu till helgen ser minst sagt lovande ut. Cellisten Andreas Brantelid, pianisten Christian Ihle Hadland och violinisten Isabelle Faust ger varsin konsert fredag–söndag. På programmet står Johann Sebastian Bachs samtliga solosviter för dessa instrument. Ledningen för UKK har skissat länge på Bach-festivalen men ville till varje pris ha med Isabelle Faust. I år gick hon att boka.

Artikelbild

| Kär gäst. Ida Sand uppträdde på Katalin i mars 2016.

Orphei Drängar

Uppsala konsert och kongress

9/2 Ärevördiga manskören OD ger en konsert med titeln "Längtan" tillsammans med sångerskan och kompositören Kristin Amparo, Uppsala Kammarsolister samt jazzmusikerna Joel Lyssarides (piano) och Josef Karnebäck (kontrabas). En till synes spretig sammansättning, vilket också är meningen. Förhoppningen är att publiken ska få en gränslös upplevelse.

Nils Landgren Funk Unit

Katalin

9/2 När den svenska mästaren av jazzig funk ställer sig med fem andra musiker på Katalins scen gäller det att hålla i hatten. Det kommer att blåsa ordentligt när orkestern tar ton enligt sitt av George Clinton lånade motto: "We promise to do the Funk, the whole Funk and nothing but the Funk". Gruppen är albumaktuell med plattan "Unbreakable" och har nyligen firat sitt 20-årsjubileum.

Kammarmusik

Missionskyrkan

26/2 Dahlkvistkvartetten bildades 2007 och hör sedan länge till eliten av kammarmusikgrupper. Kvartetten har spelat i ett flertal stora konserthus runt om i Europa och kommer nu till Missionskyrkan i Uppsala. De framträder med musik av Beethoven, Tarrodi och Bartok. Dahlkvistkvartetten har nyligen släppt en cd med inspelningar av just Tarrodis stråkkvartetter.

Ida Sand

Jazzbaren, Katalin

15/2 Sångerskan och pianisten var i Uppsala så sent som i höstas för att musicera tillsammans med Jojje Wadenius och Cleobandet. Då var det Jazzhörnan på UKK som gällde, den här gången uppträder hon solo på Katalins nya och intima jazzbar. På senaste plattan "Young at heart" tolkar hon tillsammans med gästartister Neil Young på ett mycket personligt sätt.