Ny hiphopfestival i Uppsala

Affe Ashkar är en av arrangörerna bakom Uppsalas nya festival – Gottsunda Hiphopfestival som äger rum 2-3 september.

27 juli 1916 14:20

Berätta om festivalen!

– Vårt fokus är att skapa en så skön vibe som möjligt! Det blir en familjefestival med tema hiphop där vi hoppas att alla, från kids till föräldrar, ska komma. Många tänker nog att hiphop bara är rap så vi vill visa att det är så mycket mer.

Hur gör ni det?

– Festivalen är uppbyggd kring fyra kategorier: graffiti, dj:s, breakdans och rap. Det kommer att bli spelningar men också workshops, utställning, breakdansuppträdanden och filmvisning. Vi tänker att det här ska bli en återkommande grej där vi kan visa för alla hur mycket kärlek det finns i hiphopkulturen och i Gottsunda.

Det är ett ambitiöst projekt med många tunga namn?

– Ja, vi har försökt ta så mycket som möjligt från den svenska hiphopscenen eftersom den är så stor. Vi har också Rawa, Labyrint, Fatima, Michael, Löst Folk och Henry Bowers för att nämna några. Artisterna är jättepositiva till det här och det känns som att festivalen är efterlängtad, som en god GB-glass som försvann men nu har kommit tillbaka, haha.

Var i Gottsunda kommer ni att hålla till då?

– Scenen byggs mitt emot centrum, på parkeringen vid kyrkan. Sedan händer det saker i hörsalen inne på Kulturpunkten och på Gottsunda dans och teater.

Känns festivalen extra viktiga nu med oroligheterna som varit i närområdet?

– Jag har inget fokus på just det. Var man än kommer i världen så är det paj med något i samhället och något annat är fantastiskt. Jag försöker bara vara en glad och stolt Gottsundakille som sprider allt det här fina som finns.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!