Ny film om Pelle Svanslös planeras

Från tennislegendaren Björn Borg till Uppsalaprofilen Pelle Svanslös. Filmproducenten Jon Nohrstedt från Storvreta är i full gång med sitt nästa projekt.

23 januari 2018 14:55

– Som producent på SF Studios utvecklar man flera projekt samtidigt, och ett av dem jag utvecklar just nu är en Pelle Svanslösfilm, säger Jon Nohrstedt.

Arbetet är fortfarande i sin linda och premiär för den animerade filmen kan bli tidigast julen 2019. Men Jon Nohrstedt och några tecknare har i alla fall redan tittat närmare på de klassiska Uppsalamiljöer som Pelle, hans vänner och för all del även ovänner rör sig i.

– Vi ska försöka fånga Gösta Knutssons värld på ett sätt som som både är troget originalet och som kan passa dagens barn, säger han.

Vilka som kommer att göra rösterna är långt ifrån spikat.

– När manus är klart tar animationsarbetet vid. Rösterna läggs på omkring ett halvår innan det är dags för premiär. Så om ungefär ett och halvt år kanske vi vet mer om vilka skådespelare det blir, säger Jon Nohrstedt.

För manus, som bygger på Gösta Knutssons böcker och karaktärer, står Johan Bogéus ("Barnen på Luna", "Julens hjältar" med flera produktioner). Jon Nohrstedt arbetar på utvecklingen av filmen tillsammans med producenten Gila Bergqvist Ulfung.

Filmen "Borg", som var nominerad till tio guldbaggar, kammade hem två under måndagskvällens gala, där Jon Nohrstedt och delar av filmteamet satt på första raden. Han gläds åt baggarna och är inte särskilt besviken för att det inte blev fler. Han säger att det förstås är extra kul för Torbjörn Olsson och Alex Hansson som fick en bagge för Bästa visuella effekter och naturligtvis även för Stellan Skarsgård, som fick en guldbagge för Bästa manliga biroll för sitt porträtt av Björn Borgs tränare och följeslagare Lennart Bergelin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!