Mycket musik på Kulturveckan

På måndag startar Uppsala kulturvecka. Den arrangeras för 24:e året och innehåller fullt med olika aktiviteter av, med och för människor med intellektuella funktionshinder.

14 november 2016 10:10

– Elvis borde bli avundsjuk, säger Karin Hedvall, som samordnar Kulturveckan, Uppsala kommun.

Och då syftar hon på en av veckans höjdpunkter, tillika invigningen, nämligen konserten med Jim Daniel's, bandet i vilket alla medlemmar har funktionsnedsättningar och spelar egna och andras låtar.

Mer musik blir det på Fyrisgårdens rockskola och i Håga bycentrum ordnas öppet hus med Esters musikverksamheter. Där får alla spela och sjunga på sina egna villkor och på torsdagen blir det disco på Grand. På söndagen anordnas konsert på Kulturoasen med The Beat from Palookaville som satsar på musik som det svänger om.

Men veckan handlar alls inte enbart om musik. På Stadsbiblioteket blir det två konstutställningar.

– Det är extra roligt att de här konstverken visas på offentliga platser. Jag tycker alla borde ta tillfället i akt och komma dit. Det finns en skönhet och udd i de olika sätten att måla som kommer fram hos personer med funktionsnedsättningar. Konsten kan bli otroligt intressant och visa på ett färgseende som man inte sett förut, säger Karin Hedvall.

Under veckan invigs också nya galleriet ”Butik och galleri i konstform” som drivs av daglig verksamhet, precis som KAP-design som har öppet hus i nya lokaler. På biografen Royal blir det filmvisning av ”Kubo” och på Grand körs Café colorful för hbtq – ungdomar på fredagskvällen.

På Camp Fyrisgården blir det olika aktiviteter varje vardag och så museer och andra ställen som ordnar specialvisningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Frithiof