Musikscenen söker nytt hem

För två år sedan flyttade Hijazz Klubb till Östra Ågatan. Snart måste klubben flytta igen.

24 juni 2019 16:30

– Vi förbereder oss för flytt. Egentligen skulle vi flytta den här månaden, men fick förlängt året ut, säger Celal Alparslan, Hijazz ägare.

Hijazz Klubb har hållit till på Östra Ågatan sedan 2016. Innan dess hette klubben Bistro Hijazz och huserade i gamla stationshuset. Anledningen till att klubben måste flytta igen är att avtalet är ett rivningskontrakt.

– Vi har haft cirka 100 evenemang här årligen, mot 200-300 i stationshuset. Det är inte så illa. Men nu söker vi ett nytt ställe och hoppas att kommunen kan hjälpa till, säger Celal Alparslan.

Han har samlat in cirka 500 namnunderskrifter som han nyligen lämnade till kulturnämnden. Förhoppningen är att kommunen ska hjälpa till att hitta en ny lokal.

– Det finns inte så många bra musiklokaler. Jag behöver en med högt i tak och låg hyra, Celal Alparslan.

Han är intresserad av ett pumphus som ligger intill den nuvarande lokalen. Den används just nu som lokal åt kommunen.

– Jag tittar på den varje dag och gråter. Den är för vacker för att användas som lagerlokal. Jag vill gärna göra om den tillsammans med kommunen, säger Celal Alparslan.

Walter Johansson är avdelningschef på Uppsala Vatten som har hand om pumpstationen vid Hijazz.

– Pumphuset går inte att använda som musiklokal. Det går fortfarande avloppsledningar därigenom och eftersom det är fuktigt därinne kan bara delar av lokalen användas som lager i dag, säger Walter Johansson.

Kan lokalen gå att använda till annan verksamhet i framtiden?

– Inte inom överskådlig framtid, säger Walter Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Amanda Norgren