Gitarristen och sångaren Wille Wiström var på 80-talet och i början på 90-talet medlem i Uppsalagrupperna Steve Eastside Band och senare i Highway Stars. Med Highway Stars turnerade han land och rike runt under pseudonymen Gäry Diesel. Han tvingades avsluta karriären som aktiv musiker i mitten på 90-talet sedan han drabbats av Parkinsons sjukdom.

Kollegan och vännen Micke Stolt i Uppsalagruppen Kaipa da Capo minns Wille Wiström med värme.

– Jag lärde känna honom för 35 år sedan. Vi har inte varit med i samma band, men våra vägar har korsats många gånger. Det var alltid många skratt, Wille var en riktig spjuver. Jag minns honom honom som en härlig kille och en god människa. Jag tror inte att någon kan säga något ont om honom, säger Micke Stolt, som ett par dagar efter dödsbudet fortfarande har svårt att ta in att hans vän är borta.

Artikelbild

| Wille Wiström blev 57 år.

Även Olle Starlander i Highway Stars minns Wille Wiström som en varm människa som hade nära till skratt.

– Han var otroligt social och tyckte om att prata med alla. Gick man på en konsert eller ut på lokal stötte man ofta på Wille, säger Olle Starlander.

Wille Wiström blev medlem i Highway Stars 1988, samtidigt som bandet började turnera på heltid. Han blev kvar i gruppen fram till 1993 då han fick diagnosen Parkinson.

– Vi såg tecknen redan tidigare, armen hängde inte riktigt med och han kunde inte spela gitarr fullt ut, berättar Olle Starlander.

Artikelbild

| Highway Stars stod flitigt på scenen i slutet av 80- och början av 90-talet. Här är en bild från januari 1991. Wille Wiström var en av medlemmarna under gruppens mest intensiva period.

På senare år gjorde Wille Wiström enstaka inhopp på scen när Highway Stars återförenades, bland annat i Svandammshallarna.

LÄS MER: Parkinsons sjukdom förändrade hans liv