Metalfestival i stället för silverbröllop

Festivalutbudet i Uppsala har fått en uppstickare i form av Stone Hamlet Rockfest hos familjen Brolund i Vattholma. Upprinnelsen är att föräldrarna firar 25-årsjubileum.

27 juli 2019 10:00

Mia och Esbjörn Brolund har valt ett lite okonventionellt jubileumsfirande. De ställer till med en tvådagars rockfestival på tomten.

­– Vi har länge haft en förflugen idé om att det vore kul att arrangera en rockfestival. Nu firar vi 25 år som par och bestämde oss för att göra det här i stället för att åka till Mauritius, säger Esbjörn Brolund.

De flesta av banden som har bokats spelar någon form av metal. Bland akterna finns namn som Hexed, Septekh, Stone Brigade och Björnarna.

- Hela familjen utom mellandottern är hardcore metalfans, säger Esbjörn Brolund, men tillägger att trettonåringen absolut inte ogillar metal.

- Vi var på Sweden Rock allihop i juni. Alla är supertaggade på att göra en egen festival.

Förra sommaren fick metalfestivalen Uppsala Rock Nights, som skulle ha ägt rum på Kap, ställas in. Esbjörn Brolund tycker dock att de har fått jättebra respons på sin mindre festival. De hoppas på 250 till 300 gäster. Kommer fler än 400 får de hitta en större plats än egna tomten.

- Vattholma är en bra plats för festival, varannan människa här håller på med musik, säger Esbjörn Brolund.

Att 25- årsjubileet är anledningen till att de arrangerar festival just nu behöver inte betyda att Stone Hamlet Rockfest blir en engångsföreteelse. Esbjörn Brolund säger att flera band har visat intresse för att gästa festivalen nästa år så om budgeten går ihop någorlunda kommer det bli svårt att låta bli att göra evenemanget återkommande.

Stone Hamlet Rockfest äger rum 24- 25 augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sigrid Asker