Mer magi och komik

Förra året lockade nystartade Uppsala Magic and Comedy nära 8000 besökare. Nu står det klart att det blir en fortsättning även 2016.

17 augusti 2015 10:28

Det är trollkarlen Johan Ståhl som håller i trådarna vad gäller den färska Uppsalafestivalen, som 2014 visade upp 36 artister från hela världen samt ett SM i trolleri. Nu har bidrag från kulturnämnden samt Destination Uppsala möjliggjort ännu en festivalupplaga i april nästa år.

– Visionen har hela tiden varit att köra igen, men samtidigt med den energi som behövs. Själv har jag haft fullt upp med min egen karriär, så det har inte känts som ett måste att arrangera ännu en festival. Men nu är det dags, säger Johan Ståhl och fortsätter:

– Vad gäller kombinationen humor och magi är festivalen unik i sitt slag – det finns ingen liknande vad jag vet om. Att kunna presentera båda komponenterna är definitivt en styrka, ser du bara magi eller bara humor blir det lätt enformigt efter ett tag.

Nytt för 2016 års Uppsala Magic and Comedy blir ett nordiskt mästerskap i trolleri med cirka 200 medverkande trollkarlar. Man kommer även att utöka festivalen från tre till sex dagar. Drömgästen – David Copperfield – är ännu inte bokad, däremot den kanadensiske magikern Mahdi Gilbert som född utan händer presenterar vad Johan Ståhl beskriver som häpnadsväckande fingerfärdiga tricks.

– Om femton år hoppas jag att festivalen ska ha spridit sig till varenda hörn av Uppsala, att det ska hända något på varenda befintlig scen och att folk ska resa hit från vida omkring. Lite som Fringefestivalen i Edinburgh.

Uppsala Magic and Comedy äger rum 19-24 april 2016 på en rad ställen i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!