Sandberg skrev årets viktigaste bok

15 december 2014 13:07

Liv till varje pris

1 I höst kom så Kristina Sandbergs avslutande och nu även Augustbelönta roman ”Liv till varje pris” efter de tidigare lika lysande ”Att föda ett barn” och ”Sörja för de sina”. Utan tvekan årets viktigaste bok om hemmafrun Maj och tillika en hyllning och solidaritetsbetygelse till alla de bortglömda kvinnoöden som gömts mellan hemmets fyra väggar.

Emilys porträtt

2 För dig som ännu inte upptäckt Margareta Lindholms författarskap – grattis! Hennes sammanlagt nio böcker är alla fantastiska och säregna. Det finns en häpnadsväckande lyhördhet i Lindholms författarskap som varje gång rör vid mitt innersta – inte minst hennes senaste “Emilys porträtt” som handlar om de författande systrarna Brontë och tjänsteflickan Erin.

Avblattefieringsprocessen

3 En ungdomsbok så skrämmande rätt i sin tid – inte minst nu inför de stundande nyvalet. Läs Zulmir Becevic ”Avblattefieringsprocessen” om du hyser den minsta tvekan om vad SD sysslar med i vårt land. Slagkraftigt och med narrens byxor uppdragna under armhålorna visar Becevic upp falskheten hos de berörda. För vem har rätten att kalla sig svensk?

Årets böcker

Maria Nyström

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!