Lennakatten blir rånad igen

Liksom förra sommaren kommer museijärnvägen Lennakattens passagerare att få bevittna ett rån. Med på resan finns en gåva från landshövdingen.

23 juli 2017 20:55

Att åka Lennakatten kan vara spännande i sig, men några av sommarens resor med rälsbussen kommer att bli upplevelser utöver det vanliga. Pjäsen "Tågrån på Lennakatten" går ut på att det är ett alldeles speciellt tillfälle, nämligen premiärtur för ett nytt, dieseldrivet tåg. Järnvägen har därför fått en present av landshövdingen i Uppsala. Men under resan dyker det upp rånare.

– Formen är i princip vanlig barnteater, förutom att den utspelar sig på ett tåg och innehåller en del interaktiva inslag, berättar regissören Fredrik Kjellröier, som också medverkar som skådespelare.

”Tågrån på Lennakatten” gavs även förra sommaren. Grundramen är densamma i år men historien har uppdaterats lite, så att även den som varit med förut kan tycka det är spännande. Föreställningen är Fredrik Kjellröiers debut som regissör och kreativt ansvarig. Han har däremot spelat mycket barnteater, och tycker sig ha en bild av vad som fungerar.

– Själva rånet kan vara lite småskrämmande för de minsta, men det är en helt barnvänlig pjäs, som avslutas med tårta på Almunge station. Det blir ett trevligt avbrott i vardagen. Vi hade genrep i tisdags och alla var nöjda, säger han.

Fredrik Kjellröier tror att ”Tågrån på Lennakatten” passar från runt sex år och uppåt. Det kan bli ett riktigt söndagsnöje för både barn, föräldrar och mor – eller farföräldrar. Nu hoppas han att tågrån ska bli en långlivad sommartradition.

Tågrån på Lennakatten

Föreställningen arrangeras av Almungebaserade Tornet Productions i samarbete med Lennakatten. Rälsbussen som föreställningen avgår från Almunge station kl 16 och 18, 25 juli samt 8 augusti. Det är också i Almunge evenemanget avslutas med tårta efteråt. Det går att ta buss 809 från Uppsala till Almunge. Föreställningen tar ungefär 40 minuter. Biljetter köps i förväg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!