Kvinnoporträtt och rörelseenergier på scenerna i november

30 oktober 2019 06:00

Bloom

8/11 I Cirkus Cirkörs föreställning Bloom bjuds publiken in till en värld full av blommor, klassisk musik och nycirkus. Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och samarbete. I föreställningen, som sägs kunna passa alla från fem år, kommer artisterna bland annat flyga genom luften, balansera sex meter ovanför marken, svinga sig i trapets och rep, utföra parakrobatik och hänga i tänderna! Sade Kamppila och Julien Auger har regisserat.

Konflikt

9/11 Två legender inom battlescenen sammandrabbar i en fight, sporrad av battle och kung fu. Efter att ha studerat mängder av kung fu-filmer, reste Inxi och Sasha till Hongkong för att ta lärdom av mästarna själva. Hiphopen, poppingen och en mångårig erfarenhet av battles hade de redan i bagaget, nu var det den sydkinesiska kung fu-stilen Wing Chun som skulle finslipas. Resultatet blev denna föreställning som turnerar över hela Sverige och gör ett nedslag i Uppsala.

Agnes

Totalteatern på Reginateatern

22/11 "Agnes" är ett modernt drömspel om Agnes von Krusenstjerna, en författare som var långt före sin tid när det gällde att skriva om psykisk ohälsa och sexualitet. Hon skrev om de ämnen som än idag är tabu, såsom kvinnlig sexualitet, psykisk sjukdom och kvinnors möjligheter att välja bort barn och man. Nykomponerad elektronisk musik, koreografi och texter av författaren vävs samman till ett drömspel.

La Traviata

23/11 Ellen Lamm regisserar en ny tolkning av Verdis klassiska opera "La Traviata" med fokus på maktförtryck och mänskligt hyckleri. Operan bygger i sin tur på romanen "Kameliadamen". Ida Falk Winland och Karl-Magnus Fredriksson – hyllade för sitt samspel i "Rigoletto" – gestaltar även denna gång två av huvudrollerna, den lyxprostituerade Violetta som har tuberkulos och Giorgio Germont, fadern till hennes älskade Alfredo, som görs av Bror Magnus Tødenes.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Susanne Sigroth-Lambe