Fint men trångt på Kaleido

7 september 2015 22:36

Det är inte helt enkelt att visa konsthantverk i ett utställningsformat. I synnerhet inte, som på Kaleido, i anslutning till en butiksmiljö. En utställning bör aldrig likna skyltning, i varje fall så länge det inte finns en uppenbar tanke med just det – som när klädskaparen Ann-Sofie Back sammanfattade sitt verk i form av lågprisbutiken ”Allt ska bort” på Kulturhuset i somras.

I ”Ur skog” presenterar Jon Olofsson och Christina Larsson, konstsmed respektive keramiker, ett stort antal föremål som knyter an till temat. Ljuskronor vars armar slingrar sig som trädens grenar är ett exempel. Lampor i tunn utsökt porslinslera som fått relief av bark ett annat. Två skickliga konsthantverkare, många fina objekt. Men det blir för trångt och utställningen smälter ihop med butiken.

Dock finns det embryon till flera utmärkta utställningar. En större version av Olofssons grupp av abstrakta träskulpturer tillsammans med Larssons trädavtryck i olika former hade exempelvis blivit en fin helhet. Att låta utställningsalkoven expandera med hjälp av någon typ av utvikbara glasväggar kunde vara ett sätt att komma förbi problematiken på Kaleido.

Konst

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sebastian Johans