Kärlekshyllning bakom Dogges Luthagenlåt

För några år sedan dog Dogge Doggelitos kusin Christoffer Östborn – nu hyllar hiphopartisten sin kusin med låten "Kung i Luthagen".

21 mars 2019 14:30

– Christoffer var en väldigt duktig musiker och textförfattare, han var inte känd eller så, utan gjorde sin grej och hade en dröm om att slå igenom som musiker, säger Dogge Doggelito.

"Kung i Luthagen" är en av många låtar som Uppsalabon Christoffer Östborn skrev, men det är den som har berört Dogge Doggelito och Christoffer Östborns andra släktingar mest.

– Jag har spelat in den som en hyllning till Christoffer, den blev helt magisk och flera av hans andra kusiner är också med och spelar på den. Videon blev magisk den också, den är gjord av Gordon Cyrus och inspelad bakom hans hus i Frankrike. Det var mycket känslor när jag gick där och sjöng. Jag har själv ingen relation till Luthagen, men vet att Christoffer kände starkt för stadsdelen.

"Kung i Luthagen" finns med på kommande skivan "Drömmar om Hälsingland", ett visalbum som Dogge Doggelito har valt att tillägna Barbro "Lill-Babs" Svensson, som gick bort förra året.

– Jag gör duetter med flera svenska artister på skivan, bland annat med Lill-Babs. Hon kom ut till mig i Alby i en stor Range Rover och vi spelade in en väldigt fin låt som heter "Vår kärlek".

"Drömmar om Hälsingland" är tänkt att släppas senare under våren, dessutom kommer en dokumentärfilm som skildrar den något utdragna inspelningen av albumet.

– Det var tänkt att albumet skulle komma ut när jag firade 35 år som artist, men nu firar jag 37 år. Det är sånt som händer, livet kommer emellan. Sånt kan man inte styra över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Andersson