"Jag är en politisk människa"

Sakine Madon, liberal politisk redaktör, Sommarpratar fredag 15 juli i P1 kl 13.00.

12 juli 1916 11:08

Vad kommer ditt ”Sommar” att handla om?

¬ Det kommer att bli väldigt politiskt! Jag är en politisk människa helt enkelt, så det är självklart.

Ingen uppväxtskildring alltså, du har ju ändå att ta av: flykten från Turkiet som fyraåring, uppväxt i Årsta och Gottsunda samt en slags ”klassresa” i Sverige?

¬ Nej, inte specifikt. Sedan kommer det kanske att komma in olika aspekter på det ändå. Det var lite roligt i Västerbotten när man blev skälld för att vara ”08” att säga, nej, ”018” är det. Det gav större respekt faktiskt.

Vilken musik kan vi förvänta oss?

¬ Jag har alltid undrat varför det är så lite hårdrock i ”Sommar”. Så nu har jag chansen att ändra på det. Favoriten är metalbandet Slayer. Jag sade lite kaxigt att mitt program inte skulle vara något sömnpiller vid presentationen, så, som min sambo sade: "Nä, ingen kan somna till sån där musik" ha ha.

Du lär vara ”mellan två jobb” just nu?

¬ Ja, har just slutat på Norran och ska börja på VLT den 1 september. Fast jag tjuvstartade där under Almedalsveckan. Jag har trivts väldigt bra på Norran under mina tre år, men det ska bli skönt att slippa pendlandet, min familj har ju hela bott kvar här i Uppland.

Du blev uppmärksammad som mest inflytelserika twittraren under 2015 för ett tag sedan. Hur viktigt är sociala medier för dig idag?

¬ Att jag kom så högt i rankingen beror nog på att jag svarar på Twitter när jag får frågor, det är tydligen inte helt vanligt. För mig är Twitter ett väldigt bra sätt att nå ut med åsikter. Facebook har jag mest till släkt och vänner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!