Hektiskt för Canorus

Det liknar en gammaldags popbandsturné när Canorus ger konsert på söndag.

6 april 1916 11:21

Söndag 10 april framträder Uppsalakören i Bålsta kyrkcentrum, Magdalena salen, kl 15.00 och Mikaels kyrkan i Uppsala kl 18.30, tillsammans med Bålsta Kammarkör och Aros Kammarensemble. Sopransolist är välrenommerade Kristina Hansson och övriga solister är Mattias Gunnari och Mathias Brorson. Dirigent är Gunnar Klum. På repertoaren står Schuberts mässa i G-dur, satser ur Vivaldis "Gloria", "Abendlied" av Rheinberger, koloraturarian från Händels "Alcina" samt ett orkesterstycke av Mozart.

Gunnar Klum är barytonsolist, kördirigent och sånglärare. Han är utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm samt vid Guildhall School of Music and Drama. Han har utsetts till kulturstipendiat i Uppsala två gånger. Debutskivan "Schubert Lieder" blev kritikerrosad.

”Kristina Hansson har drillar som spinner mjukt som en Rolls-Royce, höjdtoner som glider bekymmerslöst ovan molnen och en oemotståndlighet i uttrycket i Aminas jublande finalaria” skrev Carl-Gunnar Åhlén i SvD om hennes insats i "Sömngångarna" av Bellini. Kristina Hansson har sjungit på många operahus i Sverige och utomlands.

Mathias Brorson är utbildad på solosång vid Kungliga Musikhögskolan och är medlem i Radiokören. Mathias är ofta anlitad som solist i oratorier. Mathias har bland annat sjungit på Kungliga Operan, Drottningholms slottsteater.

Mattias Gunnari har valt att rikta in sig på klassisk sång och opera. Han frilansar som konsert-, romans- och kyrkosångare och har gjort många konserter och romansaftnar. Han har även vikarierat i Radiokören.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!