Här är Adams succélåt om Edward Blom

Uppsalastudenten Adam von Friesendorffs Youtube-låt om den folkkäre profilen Edward Blom har blivit viral. Låtens huvudperson är också positiv.

15 maj 2017 11:19

Den sjunde maj i år publicerades låten "När man festar festar man" på Youtube. En vecka senare har den 350 000 visningar på Youtube och ska snart lanseras på Spotify.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här stort. Det gick väldigt fort, säger Adam von Friesendorff, Uppsalastudenten som gjort låten, när UNT ringer upp honom.

Låten är ett slags potpurri av klipp på Edward Blom som sedan tonsatts av Adam von Friesendorff. Refrängen är samplad från en intervju med den folkkäre profilen i tv4 där han berättar att "När man festar festar man och då festar man rejält".

– Det finns många amerikaner som har gjort lite liknande låtar som den här och jag fick inspiration av dem. Framför allt av en kille som kallar sig Melodysheep som har gjort mycket roliga låtar. Jag tänkte att jag ville göra något liknande, säger Adam von Friesendorff.

Varför just Edward Blom?

– Han säger väldigt roliga saker. Folk gillar honom, och jag gillar honom. Jag letade runt massor efter material och hittade alla de här klippen. Citatet från tv4 är fantastiskt.

Adam von Friesendorff berättar att Edward Blom har hört låten och att de varit i kontakt med varandra efter att den blivit viral.

– Han verkar uppskatta låten men var missnöjd över att det är bilder på tårtor i videon eftersom han själv inte äter socker. Han skrev att han var glad att det var jag, som precis som han är medlem i Snerikes nation, gjorde den och att det inte var någon klubbkille.

Hur låten snabbt kunde få så stor spridning tror Adam von Friesendorff beror på en rad faktorer. Att många har en förkärlek till Edward Blom är en nyckel, att låten snabbt plockades upp av sajter som Lajkat och svenska Reddit är en annan.

– Tanken var att jag skulle göra fler sådana här låtar, och jag hade inte tänkt att den första skulle gå så här bra. Nu känner jag lite press på mig. Jag får se hur det blir framöver, jag har inte bestämt någonting.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Albin Wiman