Gott om russin i kakan

Att välja ut några guldkorn ur det massiva utbudet är svårt. Här kommer ett försök i alla fall:

14 september 2019 10:00

Musikmaraton

S:t Eriks torg

13.00 Från lunch och fram till långt in på natten avlöser band och artister varandra på musikscenen framför Saluhallen. En av dem som uppträder är singer-songwritern Mats Björklund. Han har rötterna i Rasbo och Uppsala men bor sedan 30 år i Australien där han ofta spelar ute på musikpubar. The Gloryfires, ARSADI och Soul Pack är några av de andra lokala akterna som uppträder.

Musik och lokalhistoria

Fyriskällan

14.30 Programpunkterna avlöser varandra under eftermiddagen och kvällen. Först blir det pyssel för små och stora där man kan pröva på att måla skivomslag. Två utställningar kan också ses, dels en med musikaffischer från Musikforum och Barowiak, dels en på temat Kulturskapande kvinnor. För musiken senare på kvällen står The Majors och Almost Dead Men.

Författarstafetten

Missionskyrkan

17.00 En av Kulturnattens verkliga klassiker sparkar i gång sent på eftermiddagen. Först en bit efter klockan 22 tystnar den sista uppläsaren – Ola Larsmo. Maratonläsningen inleds av deckarräven Kjell Eriksson, aktuell med ”Den skrattande hazaren”. Däremellan kan vi lyssna till uppläsningar av andra aktuella författare, som Maria Ripenberg, Ellinor Skagegård och Alva Dahl.

Jazzhörnan

Uppsala konsert & kongress

18.00 Uppsala Jazz Clubs och UKK:s gemensamma skötebarn Jazzhörnan fokuserar i vanliga fall på högklassiga konserter med efterföljande jam. På Kulturnatten väntar en ”hemlig” artistblandning där lokala musiker och sångare dyker upp i oväntade konstellationer. Borde kunna bli några underhållande timmar i UKK:s restaurang.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner