Fyra lokala singlar som håller

Hösten är här och det börjar röra på sig i den lokala singelgrytan.

3 september 2018 18:00

Uppsalagruppen Cabinets har funnits i fem år och har tre album bakom sig. Nyligen släpptes två låtar där Anders Eriksson, Martin Elovsson, Gustav Johansson och Sam Taub visar att de fortsätter att utvecklas som musiker och låtskrivare. Både ”Too sane to be free” och ”Lupine” är riktigt trevliga att lyssna till. I vanlig ordning handlar det om gitarrbaserad pop med tydiga influenser från den amerikanska rootstraditionen.

Stilsäkra Stuck in Motion från Enköping kom med sin debutsingel ”Going blind” redan i våras. Låten finns också med på gruppens självbetitlade album med åtta låtar som kom i somras. ”Going blind” är en lugn och återhållsam bluesig llåt som byggs upp snyggt med sköna retrovibbar från det sena 60-talet och tidiga 70-talet. Den i mitt tycke omotiverade tempohöjningen i slutet tillför inget utan drar tyvärr ned det helgjutna intrycket en smula.

Uppsalabekantningen Herbert Munkhammar är aktuell med tredje singeln från kommande debutalbumet i eget namn. ”Regn på sin parad” är ännu en personlig omvärldsspaning med rap i versen och sång i refrängen. Samarbetet med Christian Waltz och Carl Wikström Ask flyter på lika bra som på de första singlarna ”Det gick en dag” och ADHD. Förväntningarna på fullängdsplattan skruvas upp ytterligare ett snäpp.

Uppsalasångerskan Paulina Palmgren släppte i början på augusti ”Min pelare”, en försmak av kommande ep:n ”På randen kapitel 2”. Det är en snygg låt med en text om att känna sig låg ”som en ubåt” och att behöva en pelare att luta sig mot. Paulina är även sångerska i gruppen La Lusid vars debutalbum kommer senare i september.

Nya singlar

Cabinets: ”Too sane to be free”/”Lupine”

Stuck in Motion: ”Going blind”

Herbert Munkhammar: ”Regn på din parad”

Paulina Palmgren: ”Min pelare”

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner