"Firandet går utmärkt, tack"

"Hur det går med födelsedagsfirandet? Jo tack, det går alldeles utmärkt". Owe Thörnqvist är på ett strålande humör när UNT ringer och gratulerar den nyblivna 90-åringen.

12 mars 2019 14:07

Strax efter lunch på tisdagen är Owe Thörnqvist redan på plats på Cirkus i Stockholm för kvällens premiär på föreställningen "Fest & Final". Han ska strax in och repa en låt han inte sjungit på över ett år.

– Det är "Grodblues". Vill du höra den?

Det vill förstås UNT:s reporter och får höra den underhållande sången med halsbrytande rim.

Kvällens show får ett lite annorlunda upplägg.

– Jag ska sjunga i en timme ungefär fram till paus. Sen blir det hemliga klubben. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som kommer att hända i andra akten, men de har sagt åt mig att jag ska sjunga "Grodblues" i alla fall. Det är Stefan Böhm som håller i det där. Han var ju chef på Uppsala stadsteater och satte upp musikalen "Svartbäckens ros" på 90-talet. Det var också Stefan som bad mig skriva "Grodblues" för resten. Han ville ha en låt med naturtema till en föreställning med Vibafemba, berättar Owe Thörnqvist.

Under samtalet påminner herr Thörnqvist om att han gör "Fest & Final"-showen i sin gamla hemstad Uppsala 31 mars. Enligt vad han hört planeras det för ett omfattande firande även då, och inte honom emot.

Faktum är att Mr Boogieman kan ses och höras i Uppsala redan helgen dessförinnan. Han är nämligen tillfrågad om att göra ett framträdande i samband med bandyfinalen på Studenternas lördag 23 mars.

– OD ska ju sjunga nationalsången före matchen. Om jag kan få OD som doagrupp kommer jag att sjunga sången "Vår vid Fyris", som jag skrev till min första lokalrevy "Bada med oss" i Uppsala. Vill du höra den?

Det vill förstås UNT:s reporter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sterner