Barnmisshandel, skräck och bonusfamiljer

22 september 2017 14:00

FYRA KAJOR

Vår tid ska komma

Drama. Året är 1967. På Gudbjergs fosterhem tycks tiden istället ha frusit till is. Här härskar rektor Heck med syfte att banka in lydnad i sina undersåtar. Skräckslagna gör de nyanlända bröderna Elmer och Erik allt för att märkas så lite som möjligt. Det blir till en ohygglig skildring av förtryck av hjälplösa barn, vilken ska bygga på verkligheten. Oerhört välspelad.

FYRA KAJOR

Stockholmsporträtt

Filmbox. Tre suveräna tidsskildringar av Stockholm, alla byggda på berättelser av Per Anders Fogelström. ”Medan staden sover” från 1950 om ett gäng rotlösa grabbar, ”Möten i skymningen” från 1957 samt ”Mina drömmars stad” från 1976 med Eddie Axberg och Louise Tillbom i huvudrollerna.

FYRA KAJOR

Get out

Skräckthriller. "Get out" är en smart, obehaglig lågbudgetthriller som har gjort stor succé i USA och kallats den första paranojafilmen för Trumperan. Glädjande nog lever den upp till hajpen och bjuder på både skräck och satir. Det handlar till att börja med om en kärlekshistoria mellan vit och svart men blir något ännu mer annorlunda.

FYRA KAJOR

Persons of interest Femte och sista säsongen

Thriller. Övervakningssamhället får fortsatt sina slängar i den avslutande delen. Miljardären Harold Finch byggde en superdator som kunde samla in personuppgifter och förutse brott och fick elitsoldaten John Reese att förhindra dem. Bra action, spänning och upplägg, innovativt filmad dessutom. Med Michael Emerson, Jim Caviezel och Taraji P Henson i huvudrollerna.

TRE KAJOR

Wilson

Drama/komedi. Woody Harrelson är suverän som gubbiga gnällspiken Wilson, en karaktär som från början fanns i en serietidningsversion. Han klagar på allt, allmänt misantropisk. Sent i livet får han veta att han har en dotter och livet tar en ny vändning, även om det är långt ifrån någon happy-ending på det hela. Laura Den är bra som ex-frun.

TRE KAJOR

Come and find me

Thriller. Efter ett år fyllt av kärlek försvinner Davids flickvän utan et spår. Han börjar leta och upptäcker att hon inte alls varit den hon utgivit sig för. Vartefter hamnar han i allt större fara och börjar förstå att han kanske aldrig kommer at få svaret. Eller? Aaron Paul och Annabelle Wallis är bra i denna spännande och överraskande film.

TRE KAJOR

Modern Family – Säsong 8

Komedi. Alla moderna familjebildningar tycks finans med i denna roande serie, nu inne på åttonde säsongen. Det finns likheter med svenska ”Bonusfamiljen” men variationerna är större och svängarna tas ut än mer här. Mestadels riktigt roligt men det märks att det går på rutin ibland, det är svårt att förnya konceptet. Roligt att se gamle Ed O´Neill från favoriten Hemma värst igen.

Rörligt hemma

Nytt på filmboxar, tv-serier och dvd

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!