”Fem-i-två-låtarna ökade barnafödandet"

Johan Lindh är hockeyspelaren som hivade (och fortfarande hivar) ut hits i Uppsalas dj-bås. UNT Nöje fortsätter sin djupdykning i bildarkiven och tar dig varje vecka med tillbaka till ett glimrande Nöjesuppsala.

2 februari 1916 09:40

Berätta om bilden!

– Har lite dålig koll på var det kan vara, men förmodligen när jag spelade på Påvels eller Happy Days.

När var du som mest aktiv i Nöjesuppsala?

– Alltså, jag har varit och är fortfarande aktiv i Uppslas nöjesliv. Men det började väl nån gång 86-87.

MISSA INTE! Här hittar du UNT:s facebookgrupp "Minns du ditt nöjesuppsala"

Vilka ställen hängde du mest på?

– Jag som många andra i min ålder refererar till Påvels när man pratar om uteställen från förr. Även Klubb Dacke var hett och med en kö som aldrig tog slut. En rolig tid var också när jag och Fredrik Granting, då delägare i Svenssons Krogar, körde Shark Club uppe på nuvarande Jay-Fu. Vi körde varje lördag hela sommaren med ett uppmärksammat 04-tillstånd varje kväll. Trångt som fan, stora högtalare och ingång genom köket.

Vilka var dina tre säkraste kort att spela på dansgolvet?

– Oj, alla låtar har ju haft sin period. Men om man ska prata säkra kort så får man inte glömma bort ”fem-i-två-låtarna”. Hårdrocksballaderna "Carrie" med Europe, "Empty Room" med Garry Moore och "Wind of Change" med Scorpions såg definitivt till att barnafödandet i stan steg året efter.

Och vilken var favoritbeställningen i baren?

– Tre flaskor Hooch Citron. Otroligt goda och lättdruckna...

LÄS MER: Här hittar du fler intervjuer i serien "Minns du ditt Nöjesuppsala"

Kommer du ihåg några profiler från Uppsalas nattklubbar och barer?

– På News var det många sportprofiler som jobbade. Både Sirius Magnus Wikman och Almtunas Christer Bohlin har förstört sina karriärer där (skratt). Andre ”Ankan” Leto spelade mycket på Baldis och Kalle Eklund syntes bakom spelarna på dom flesta ställen. Legenderna Sam Uller och Janne Persson får man heller inte glömma. Glädjespridare då som nu.

SE FLER BILDER: Uppsalavimmel har en hel avdelning med gamla godbitar till vimmmelbilder från förr

Vilket är ditt starkaste minne av Nöjesuppsala?

– Det finns många. Men ett är när glödheta Highway Star spelade på ett proppfullt Skaris och gjorde entre i en skylift över taket sjungandes ”Im an astronaut”. Problemet är att han som körde skyliften inte såg att han satt ner dom rakt ner i markisen…

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Pettersson